点击关闭

新加坡:TAGORE工业厂房

Tagore工业厂房(Tagore Industrial Building) 邻近汤申路上段(Upper Thomson Road),是位于泰戈尔工业区(Tagore Industrial Estate)的多用户轻工业厂房。它的主要外立面俯视水库保护区(Upper Peirce Reservoir Reserve)茂盛的雨林冠层。

Tagore Industrial Building is multi-user light-industrial factory located in Tagore Industrial Estate, adjacent to Upper Thomson Road in Singapore. The main facade overlooks the lush rainforest canopy of Upper Peirce Reservoir Reserve. 

其建筑概念为设计一个连续的车道和坡道,螺旋上升?#26519;行?#24314;筑,提供车道使车辆进入每一个独立的工厂单位。该循环路径成为厂房内主要的交通组织,在水平方向及垂直方向均划?#33267;?#20027;要的空间序列。大型的中央庭院满足厂房内环单位的自然照明及通风要求。

The main generating concept of the project lies in a continuous driveway and ramp which spiral up the centre of the building, providing vehicular access to each individual factory unit. This circulation path becomes the main organizing device, both horizontally and vertically, around which all the primary spaces are arranged. A large central landscaped courtyard is located in the centre of the factory to provide lighting and ventilation to the inward facing units.

该工厂?#23548;?#22343;为六米层高,为了实现最短的车辆坡道长度,工厂分为两翼,分段消化三米高度,设置中央匝道进行消化高度差异,并集成到循环的车道上,?#28304;?#20943;少循环区域和优化实用面积效率。

Each factory floor is six meters in height. In order to achieve a minimum vehicular ramp length, the factory is bisected into two wings, each wing offset sectionally by three meters. The central ramp negotiates this reduced height difference and is integrated into the driveway loop therefore reducing circulation areas and optimizing saleable area efficiency.

每个工厂单位?#21152;?#20845;米的室内净高,其中个别单位中加入了“阁楼”风格的夹层,可以俯观整个?#23548;洹?/p>

Each factory unit has a six meter high space and selected units are designed with a loft style mezzanine that overlooks the factory floor.

工厂的主立面被表达为一层平铺的竖向?#26519;?#36974;光板,在玻璃幕墙表面上产生了连续的节奏感。这种由玻璃和竖向遮光板组成的有节奏背景不时地被伸出的阳台点缀和打破,形成引人注目的视觉变化。一楼的店面单位后缩,?#35813;?#24863;的全玻璃加上后竖框的设计,让上方楼层的体量?#36335;?#39128;浮在空中的。建筑的屋顶覆盖着一个深深的突出的屋檐,形成了一个尖锐的轮廓。

The main elevation is articulated by vertical aluminum sunshade fins that generate a sequential rhythm on the floor-to-ceiling glazed curtain wall façade. This rhythmic backdrop of glass and fins is intermittently punctuated and juxtaposed by balconies that form a compelling visual counterpoint. The ground floor shop-front units are recessed, fully glazed and back mullioned to create a transparent datum onto which the volume of the upper floors appears to float. The roof of the building is capped with a deep projecting eave that creates a sharp profile to the façades.

△ 建筑主立面图

 

本站申明:网?#35328;?#35835;本站内容,视为认同本站协议,协议详情请点击查看
标签:新加坡建筑设计TAGORE工业厂房SCDA

发表评论

最新评论

13458 02679怎么换着买
重庆百变王牌遗漏 贵州11选5任5遗漏 北京pk10手机版走势图下载安装 有通比牛牛的棋牌游戏 北京pk10四码技巧 澳门赌场大众娱乐城 云南11选5开奖号下载 上海快3开将结果 3d现场开奖直播2019044 福建11选5投注技巧 安徽11选5遗漏数据 无游天下真钱棋牌 魔方玩法技巧视频 cba广东队前赛 黑龙江十一选五自助